Категории

Последно добавени

Какви са съставките на ДЕВИРАЛ и как да запазим здравето си, като подкрепим имунната си система!


14.12.2020

Колаген Фортекс 11500 Плюс – Иновативна комбинация за красива коса, кожа и здрави стави

Колаген Фортекс 11500 Плюс – Иновативна комбинация за красива коса, кожа и здрави стави

Публикувано на: 03.03.2019

Автор: Иван Петров

 • Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. 

  Най-често се намира в кожата, костите и в съединителната тъкан, като с твърдата си структура им придава здравина и сила. Като основна съставка в структурата на съединителната тъкан на организма, той допринася за укрепването на хрущялите и ставите като подпомага тяхното нормално функциониране, гъвкавост и здравина. Колагенът участва в синтеза на нова хрущялна тъкан и затова е от изключително значение за трениращите хора. Важно е да се каже, че колагенът и по-специално колагеновите пептиди повишават метаболизма като добавят чиста мускулна маса и подпомагат преобразуването на основните хранителни вещества.

  Колагенът благоприятства и върху състоянието на косата. Космените фоликули са обградени от колагенови протеини. Намаляването на тяхното количество нарушава доставянето на хранителни вещества от тялото, които подхранват косата. По този начин косъмът изтънява и започва лесно да се къса. Оптималното количество колаген в организма прави косъма по-плътен и блестящ, заздравява косата и стимулира растежа й.

  Колагенът е протеинът, който придава плътност и здравина на кожата. Фините бръчици и линии по кожата показват изчерпания колаген в нея. Възстановяването на нивата на протеина в клетките укрепва кожата и я прави по-еластична. Новият anti-aging продукт участва и в борбата с целулита. Колагенът подсилва еластиновите и колагеновите влакна, като по този начин кожата става по-здрава и способна да скрие създадените неравности от повърхностната мастна тъкан.

  За съжаление обаче, тялото ни доста лесно губи този така ценен протеин.

  Образуването на колаген от организма намалява с напредването на възрастта, а след 40-годишна възраст започва да се изчерпва с по-бързи темпове. Има и други фактори, които намаляват неговото производство като например вредното влияние на слънцето, тютюневият дим, действието на свободните радикали в тялото, хормонални промени, стрес, неправилно хранене и дефицити на ценни вещества, особено дефицит на витамин С. За един добър баланс на организма е важно този елемент да бъде компенсиран чрез допълнителен прием. Суплементирането с колаген допринася и за естественото производство на колаген от организма, но за тази цел е необходимо и достатъчно количество витамин С, който да помогне процеса.

  Колаген Фортекс 11 500 Плюс 

  Колаген Фортекс 11 500 Плюс има приятен вкус и съдържа високопречистени колагенови пептиди – в едно саше се съдържат 11500 mg. Колагеновите пептиди представляват хидролизиран телешки колаген, който се води най-близкият по състав с нашия организъм. Поради ниската си молекулна маса той може да се усвои до 3 пъти по-лесно от обикновените източници на аминокиселини. За оптималното усвояване на колагена има добавен Витамин С (аскорбинова киселина) 100 mg, който е необходим за нормалната функция на костите и хрущяла. Витамин С допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, и за намаляване на чувството на отпадналост и умора.

  Колаген Фортекс 11 500 Плюс

  Колаген Фортекс 11 500 Плюс съдържа още глюкозамин, който допринася за изграждането на хрущялната тъкан, подпомага ставните функции и оказва благоприятен ефект за нормалната защита на ставите, сухожилията и хрущялните тъкани. Съдържанието на минерала манган, който участва в много ензимни системи в организма е важен компонент в хранителния режим. Той допринася за развитието на костната тъкан и за поддържане в нормално състояние на ставната течност.

  Колаген Фортекс 11 500 съдържа в 1 саше: Колаген (високопречистени колагенови пептиди) 11 500 mg, Глюкозамин сулфат. 2КСl 200 mg, Витамин С (аскорбинова киселина) 100 mg, Манган (манганов глюконат) 4 mg.

  Необходимият дневен прием е 1 саше дневно. 

 • Коментирайте първи.

  Напишете коментар