Категории

Последно добавени

ВИТАМИН D: СЛЪНЧЕВИЯТ ВИТАМИН, НЕОБХОДИМ НИ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА


15.10.2020

Полезно за цялото семейство: Защо пробиотиците набират все по-голяма популярност


08.04.2018

Колаген Фортекс 11500 Плюс – Иновативна комбинация за красива коса, кожа и здрави стави


03.03.2019

Какви са съставките на ДЕВИРАЛ и защо може да се превърне в нещо, което бих искал да държа на близо в грипния сезон?

Какви са съставките на ДЕВИРАЛ и защо може да се превърне в нещо, което бих искал да държа на близо в грипния сезон?

Публикувано на: 14.12.2020

Автор: Румяна Георгиева

 • Със застудяването на времето, по-малкото часове активно слънце греене и настъпването на есента и зимата, настинките и вирусните инфекции занимават съзнанието ни много по-често. Всеки се опитва да направи максимума за себе си и семейството си в грипния сезон. 

  Ето защо е добре да сме информирани и подготвени относно продукти, които биха могли да бъдат благоприятни при първи симптоми на настинка или грип. Девирал е продукт, който е събрал в себе си натурални съставки, които спомагат оптималната и балансирана функция на имунната система и я подкрепят при първи симптоми на вирусни инфекции. 

  Да разгледаме подробно формулата на продукта Девирал, за да направим своя информиран избор за подкрепящ продукт в сезона на грипа. 

  Защо ДЕВИРАЛ съдържа Андрографис?

  В ботаническото семейство на това растение се намират повече от  40 вида, но за най- важното от тях е посочвано „Andrographis paniculata“, което са съдържа в хранителната добавка ДЕВИРАЛ. Ценната съставка, която се съдържа в него е Андрографолид. Той е известен със своите дълбоко проучени противовъзпалителни ефекти. Освен това има множество съвременни клинични проучвания, които затвърждават противовирусните характеристики на това вещество, което показва тенденция да противодейства на вирусната репликация, както и да намалява нивата на про възпалителните цитокини като Интерлевкини  1/3, 6 и други. Андрографолидът също модулира имунния отговор на гостоприемника. Андрографолидът също намалява производството на Интерлевкин 2 в Т-клетките. Предишни изследвания съобщават, че Андрографолидът е в състояние да модулира вродения имунен отговор чрез регулиране както на класическото, така и на алтернативното активиране на макрофаги. 

  Защо ДЕВИРАЛ съдържа Сладък корен екстракт? 

  Съвременни контролирани проучвания, показват, че съединението Глициризин, което се извлича от растението Сладък корен има широк спектър от антивирусни действия, в това число и потискане на репликацията на няколко вируса в множество клинични изпитвания.  В допълнение към инхибирането на репликацията на вируса, глициризинът е способен да инхибира адсорбцията и проникването на вируса по време на ранните стъпки на репликационния му цикъл. Неотдавнашно проучване беше проведено през 2006 г. с използване на екстракт Glycyrrhiza uralensis в култура от човешки бронхиални епителни клетки на човек, заразени с грипен щам H1N1.Данните показват, че екстрактът може да бъде от полза за лечение на възпалителни процеси, свързани с вирусна инфекция.

  Защо ДЕВИРАЛ съдържа Африкански здравец екстракт?               

  В клинични изпитвания растението демонстрира обещаващи антивирусни ефекти, включително потискане репликацията на респираторни вируси. Екстрактът съдържа множество различни метаболити и е доказано, че инхибира вируси, свързани с респираторни заболявания като грипни вируси и херпесен вирус.

  Защо ДЕВИРАЛ съдържа минерала Цинк?               

  Цинкът е основен микроелемент, който е от решаващо значение за растежа и развитието  на човешкото тяло и за поддържането на оптимална имунна функция. Цинкът може да се счита за „ балансьор“ на имунната система, тъй като адекватната функция на почти всички видове имунни клетки е в силна зависимост от него. През последните 50 години се натрупа изобилие от доказателства, които демонстрират антивирусната активност на цинка срещу различни вируси чрез множество механизми на действие. 

  Защо ДЕВИРАЛ съдържа Витамин С ?               

  В множество клинични изпитвания Витамин С показва качества на съпътстващо средство при предотвратяването и лекуването на респираторни и системни инфекции, като засилва различните функции на имунните клетки. За профилактика на инфекция се препоръчва диетичен прием на витамин С, който осигуряват поне адекватни, ако не и наситени плазмени нива (т.е. 100–200 mg / ден), които оптимизират нивата на клетките и тъканите.              

  Епидемиологичните проучвания показват, че дефицитът на витамин С все още е сравнително често срещан при западните популации, а дефицитът на витамин С е четвъртият водещ дефицит на хранителни вещества в Съединените щати. Причините включват намален прием в комбинация с ограничени запаси на тяло. Повишените нужди възникват поради замърсяване на околната среда, тютюнопушене, борба с инфекции и заболявания с окислителни и възпалителни компоненти, например диабет тип 2 и други. 

                  ДЕВИРАЛ е доказан продукт, който може да подкрепи организма в борбата с вируси и настинки в това време на годината. Не забравяйте да го държите винаги под ръка, за да може още при първа проява на неразположение да дадете на тялото си необходими натурални вещества, които то да използва своевременно! 

 • Коментирайте първи.

  Напишете коментар