Категории

Последно добавени

Fortex Nutraceuticals въведе нова технология в производството на пробиотици с марката Пробиен


10.07.2019

Полезно за цялото семейство: Защо пробиотиците набират все по-голяма популярност


08.04.2018

Силата на магнезия: Защо е толкова необходим за всички


10.09.2019

Какви са съставките на ДЕВИРАЛ и как да запазим здравето си, като подкрепим имунната си система!


14.12.2020

ХЕРПЕС- ВЗЕМЕТЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ И СЪКРАТЕТЕ ПРОЦЕСА НА ЛЕЧЕНИЕ

ХЕРПЕС- ВЗЕМЕТЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ И СЪКРАТЕТЕ ПРОЦЕСА НА ЛЕЧЕНИЕ

Публикувано на: 04.06.2021

Автор: Фортекс Нутрасютикалс ООД

 • ХЕРПЕС- ВЗЕМЕТЕ НЕОБХОДМИТЕ МЕРКИ И СЪКРАТЕТЕ ПРОЦЕСА НА ЛЕЧЕНИЕ

  Съществуват повече от 100 различни вида херпес-вирусни инфекции. Херпесните вируси се делят на 2 основни типа – 1 и 2.  Тип 1 е свързан с прояви основно, но не само в устната кухина, а тип 2 се проявява в областта на половите органи. 

  Лабиалният (на устните) и гениталният херпес се причиняват от вируса Herpes simplex (HSV). Симптомите включват неприятни везикули (мехурчета, пришчици) на типичните места, парене, сърбеж и болка. Вирусът на херпеса може да се спотайва дълго време в организма и да се прояви при отслабена имунната система. Така също и по време или след прекарани настинка, грип или друго заболяване; дефицит в организма на витамини и минерали; силен емоционален стрес; излагане на UV-лъчи; начало на месечен цикъл при жените и др. без някоя определена причина.

  Попадне ли вирусът на херпеса в тялото ни не може да бъде излекуван напълно, човекът си остава носител.  Затова херпесът може да рецидивира отново, и отново... Херпесните инфекции имат тенденцията да се повтарят на почти едно и също място. Тези рецидиви може да се случват често - няколко пъти годишно, или само от време на време - веднъж на една-две години. Някои хора рядко получават повторна проява.

  За развитието на вирусния херпес способства аминокиселината аргинин, която помага на херпеса да расте, да се възпроизвежда и да предизвиква неприятните симптоми. Спрете консумацията на храни, богати на аргинин, като ядки и шоколад.  Засилете консумация на храни, богати на L-лизин, който ефикасно намалява действието на аргинин - риба, месо и млечни продукти. 

  Когато се появи херпеса е важно да спазвате и определени хигиенни правила, и да вземете мерки за предотвратите разпространението на вируса на друго лице. Не споделяйте вашите предмети (кърпи, козметика, прибори за хранене ). Мийте често ръцете си, сменяйте след всяко ползване калъфката си за сън и кърпата в банята. В тези случаи е най-добре да се мажете с подходящи противохерпесни препарати, с които да бъде третирано съответното място.  Лечението при херпесна инфекция се провежда с ацикловир. 

  Какво представлява ацикловир и за какво се използва?

  Ацикловир (активното вещество на ХЕРПЕКС крем) принадлежи към група лекарства, известни като противовирусни.

  Ацикловир е показан при лечението на лабиални херпесни лезии (в зоната около устата) в резултат на инфекция от Herpes simplex вирус тип 1.

  Ацикловир се използва за лечение на ранни признаци и симптоми (напр. изтръпване, сърбеж или зачервяване) на херпес по устните и лицето, за да намали риска от прогресиране на херпеса до мехури. Дори ако херпесът прогресира до мехури, ацикловир (активното вещество на ХЕРПЕКС крем) ще съкрати процеса на лечение приблизително от половин до един ден, в сравнение с крем без наличие на ацикловир.

  Подходящ за: Възрастни и деца над 12 години.

   

 • Коментирайте първи.

  Напишете коментар