Категории

Последно добавени

Колаген Фортекс 11500 Плюс – Иновативна комбинация за красива коса, кожа и здрави стави


03.03.2019

Полезно за цялото семейство: Защо пробиотиците набират все по-голяма популярност


08.04.2018

Какви са съставките на ДЕВИРАЛ и как да запазим здравето си, като подкрепим имунната си система!


14.12.2020

Обява


25.09.2020

Fortex Nutraceuticals – продуктово обучение гр. Пловдив

Fortex Nutraceuticals – продуктово обучение гр. Пловдив

Публикувано на: 16.03.2019

Автор: Румяна Георгиева

 • На 12 март 2019 година Fortex Nutraceuticals организира продуктово обучение на фармацевти в гр. Пловдив. 

  Участие взеха над 40 човека, пред които бяха представени две лекции свързани с продуктите „Пробиен“ и „Рувенор“.

  Широко беше разгърната темата за „Антибиотичното лечение и последствията върху организма“, както и необходимостта от приемането на пробиотик по време и след прием на антибиотици. Какво се случва с полезната флора в нашия организъм и как антибиотично лечение я унищожава до голяма степен. Представени бяха научни резултати, които показват по какъв начин действат различните щамове върху организма ни и необходимостта от видово разнообразие и високо микробно число, които трябва да съдържа един пробиотик.

  За първи път Fortex Nutraceuticals представи пред фармацевти иновативната система Blister Protect Technology®, която ще бъде приложена при производството на продуктите с марка „Пробиен“. Blister Protect Technology® повишава защитата на блистерите в опаковката и гарантира максимално съхранение на качеството на продукта по пътя му – от производствената линия до потребителя.

  Лекцията за Рувенор обхващаше темата за хронична венозна недостатъчност (разширени вени), която е сред най-често срещаните заболявания в света. Според различните статистики от ХВН страдат от 50 до 80% от жените и от 10 до 50% от мъжете. Тази изключително висока честота, както и хронично-прогресиращият ход на заболяването определят и неговия подчертано социален характер. Разширените вени са най-честата проява на хронична венозна недостатъчност. Други често срещани заболявания свързани с венозна недостатъчност, са венозните язви и хемороидите. Предразположеността от развитие на венозни язви е 2-3 пъти по-висока при жените, спрямо мъжете. С настъпването на по-топлите месеци се изострят и симптомите на разширени вени. Натуралните екстракти в продуктите Рувенор подпомагат нормалната фукция на кръвоносните съдове. Също така, подпомагат свиването на венозните съдове.

  Fortex Nutraceuticals благодари на всички присъстващи на обучението.

 • Коментирайте първи.

  Напишете коментар