Омакс

Омакс таблетки е иновативен продукт, съдържащ серациопептидаза (serratiopeptidase). 

Допринася за естественото възстановяване на тъканите.

Подпомага функциите на опорно-двигателния апарат.

За да покаже своя максимален ефект серациопептидаза трябва да бъде доставен в тънките черва, без да бъде изложен на агресивната силно кисела среда в стомаха. Поради своята белтъчна структура ензимът серациопептидаза е чувствителен на неблагоприятни условия и може да се инактивира необратимо. Омакс се таблетира в специални ентеросолвентни таблетки, които не позволяват контакт на серациопептидаза с агресивната стомашна среда и и доставят ензима директно в тънките черва.

Съставки (в 3 таблетки дневна доза): серациопептидаза 30mg (72 000 IU)

Дозировка: до 3 таблетки дневно, по време на хранене. Да не се дъвче и да не се нарушава целостта на таблетката.

Опаковка: 30 ентеросолвентни таблетки
Редица фактори могат да допринесат за появата на болка:
  • Използването на твърде голяма сила - като например чрез повдигане или преместване на тежки предмети.
  • Повтарянето на определени движения дълго време причинява мускулна умора или нараняване, особено ако са извършени с необичайно позициониране на тялото.
  • Постоянната и непроменяща се стойка на тялото може да доведе до напрежение на мускулите и мускулна преумора .
  • Психическият стрес също може да причини стягане и напрежение в мускулите, което  води до влошаване на усещането за болка.
  • Болката може да бъде предизвикана от артрит, мигрена, фибромиалгия,възпаления.
 
Как да облекчим хроничната болката?
 
Разходка: Болката прави хората по-малко активни, а това влошава състоянието.Движението освобождава ендорфини - естествените болкоуспокояващи на тялото.

Отвличане на вниманието: Проучванията показват, че когато човек е зает с някаква дейност, то той занимава с това определена област от мозъка си и прави процеса на болката по-малко забележим.

Сън: Недоспиването може да направи болката по-силна за усещане.

Хранене: Определени видове храна могат да засилят усещането за някои болки. Хора с мигрена често откриват, че червеното вино дава начален старт на главоболието. Тлъстите меса могат да доведат до подуване и болка при ревматоиден артрит.

Дишане: Дълбокото и бавно вдишване в рамките на минута може да облекчи болката и напрежението.

Спорт: Укрепването на мускулите с тежести или  упражнения може ефективно да намали болката. Йогата също може да облекчи болката и да подобри настроението.
Серациопептидаза e протеолитичен ензим с белтъчна структура, получен от ентеробактерията Serratia marcescences, намираща се в чревната стена на копринената буба.
Използването на серациопептидаза като противовъзпалително средство има десетки години успешна история в Япония и Европа. 

Серациопептидаза има свидетелства за притежание на противовъзпалителна активност, сравнима с тази на нестероидните противовъзпалителни лекарства.

Научни изследвания показват, че серациопептидаза:
  • действа срещу възпалението, отока и болката;
  • увеличава дренажа на отеклите тъкани;
  • повишава скоростта на възстановителните процеси;
  • редуцира болката;
  • засилва естествения процес за разграждането на мъртвите тъкани, без да уврежда живите.

Серациопептидаза блокира определен вид молекули, които спомагат за намаляване на болката. Смята се, че серациопептидаза изменя тези молекулите по повърхността на клетката, които служат за сигнал на провъзпалителните клетки, което е особено важно за забавяне развитието  на артрита и артрозата. 

Серациопептидаза е с белтъчна структура и е чувствителна на неблагоприятни условия. За да покаже своя максимален ефект серациопептидаза трябва да бъде доставена в тънките черва, без да бъде изложена на агресивната силно-кисела среда в стомаха. Омакс таблетки се таблетира в специални ентеросолвентни таблетки, които не позволяват контакт на серациопептидаза с агресивната стомашна среда и доставят ензима директно в тънките черва.