Фитолор

Фитолор сироп за здраво гърло е специално създаден с екстракт от корен на бяла ружа и екстракт от цвят на лайка. Комбинацията между двата екстракта оказва благоприятно въздействие върху гърлото и дихателните пътища.

Фитолор сироп за здраво гърло допринася за:
  •   здраво гърло
  •   нормална функция на дихателната система
  •   успокояване на тъканите

Съставки (в един флакон):
  •  сух екстракт 20:1 от корените на бяла ружa 3.125g
  •  спиртен екстракт от цветовете на лайка 2.5g

 Фитолор сироп е особено подходящ и за деца. Не е подходящ за диабетици.

Дозировка:
за деца над 12 години и възрастни: 6 пъти по 5ml (1 ч. л.)
за деца от 6 до 12 години: 5 пъти по 5ml (1 ч. л.)
за деца от 3 до 6 години: 4 пъти по 5ml (1 ч. л.)
за деца под 3 години - след консултация с лекар

Опаковка: Сироп 100ml
Да се предпазим от простуди и грип 

С настъпването на есенно-зимния сезон неминуемо се увеличават и заболяванията от простуди и грип. В последните години особено внимание се обръща на превенцията на заболяванията, т.е. на мерките, които човек може да предприеме за здравето си, за да избегне по възможност някои заболявания.
Доказано е, че по-здравословният начин на живот в есенно-зимния сезон може да предотврати появата на грипно състояние или простуда.  

Достатъчно количество сън.
Изследванията показват, че здравият сън прави организма по-устойчив към болестите, намалявайки броя на клетките в тялото, които са подвластни на микробите. Средно, възрастните имат нужда от 6-8 часа сън, децата в ученическа възраст – около 10 часа, а по-малките – 12 часа. 

Физическа активност.
Редовните, дори и не интензивни движения увеличават количеството на клетките, които могат да се борят с болестите. 

Лична хигиена.
Особено важна е хигиената на ръцете, особено преди хранене, след прибиране вкъщи, след среща с хора, след духане на носа.

Достатъчно течности.
Течностите са много важни за предотвратяването на болестите. Постоянната хидратация на тялото поддържа респираторната система влажна, което пречи на микробите да се задържат в нея. Хидратацията помага също и на имунната система да работи по-добре. Като цяло, хората консумират повече течности през лятото и забравят за тях през по-студените сезони. 

Проветряване на помещенията.
В застоял и несвеж въздух микробите виреят по-добре. 

Поддържане на нормална температура в помещенията.
Излишно претоплените помещения предполагат по-сух въздух, който е подходяща среда за виреенето на вируси. Изсушават се и слузестите мембрани ( особено на носа, устата и сливиците). Оптималната температура за помещения е 20-22 градуса. 

Намаляване на стресовите ситуации.
Съпротивителните сили на организма намаляват когато често е подложен на стрес. 

Плодове и зеленчуци.
Те са една отлична и незаменима храна за имунната ни система. Важно е да се консумират ежедневно. Поне половината от тях е добре да се ядат сурови, за да се запазят максимално полезните им съставки. 

Намаляване на консумацията на подсладени храни.
Захарта създава киселинна среда в тялото, което е добре дошло за патогените. Затова е добре да се ограничи приема на сладки храни в сезона на простудите и грипа.

Витамини и хранителни добавки.
Колкото и да се старае човек да се храни здравословно, то е трудно да приема в достатъчно количество витамини и минерали. Особено актуален е този недостиг именно в есенно-зимния сезон, когато и изборът на плодове и зеленчуци е по-беден.
БЯЛА РУЖА
Бялата ружа е добре позната и препоръчвана от лекарите.
Билката успокоява възпалените тъкани и намалява сухотата и раздразнението в гърлото и гърдите, предизвикани от честото кашляне.

Бялата ружа действа отхрачващо при възпаления на дихателните пътища - суха кашлица, ангина, бронхит, ларингит, коклюш.

Бялата ружа е многогодишно тревисто растение, виреещо по влажните места на нашите географски ширини. Латинското име е Althaea officinalis. Използват се корените на растението. Корените на ружата съдържат слузни вещества, захари, скорбяла, пектини, липиди, танини, флавоноиди.

Бялата ружа има омекчително и противовъзпалително действие. Слузните вещества предпазват лигавицата на гърлото от дразнения.

ЛАЙКА
Лайката се препоръчва горещо от лекарите във всички случаи на респираторни заболявания. Тази билка е задължителна за по-бързото и ефикасно отшумяване на болестите на гърлото.
Лайката притежава силно изразени противовъзпалителни, антибактериални, противовирусни, противоалергични и болкоуспокояващи свойства.

Лайката също вирее по нашите географски ширини. Цветовете на лайката съдържат флавоноиди и етерично маслени масла, които имат омекчително, антисептично и противовъзпалително действие.
Съставки на лайката повлияват добре и астмата благодарение на противоалергичното си действие.
Уеб сайт Фитолор: www.fitolor.com