Гелове

Белекс гел е иновативна формула с екстракт от охлюв и Дермохлорела.
Екстрактът от охлюв (Helix Aspersa Snail Extract)е пречистен филтрат на охлювен секрет. 

Дермохлорела (Chlorella vulgaris extract) е вид едноклетъчно микроводорасло, с изключителни свойства за регенерацията на кожата.

Начин на употреба: Нанася се върху чиста и без открити рани кожа, с леки масажиращи движения, до пълно попиване в кожата, два-три пъти дневно.
Белекс гел е иновативна формула с екстракт от охлюв и Дермохлорела.
 
Екстрактът от охлюв (Helix Aspersa Snail Extract)е пречистен филтрат на охлювен секрет. Съдържа 7 от най-ценните за кожата биологично-активни вещества: колаген, еластин, алантоин, витамини, гликолова киселина, естествени антимикробни пептиди, протеини.
 
Научни изследвания, публикувани от Международната Дерматологична Асоциация, разкриват регенеративния потенциал на охлювния секрет и ефекта му върху човешката кожа (“Skin Pharmacology and Physiology“, January 2008, 21:15-22). Секретът на земния охлюв съдържа 7 от най-ценните за кожата биологично-активни вещества - алантоин, колаген, протеини, еластин, витамини, естествени антибиотици и гликолова киселини в съотношение, прецизно балансирано от самата природа. 

Колаген и еластин - обогатяват кожата с основните съставки на съединителната тъкан. Колагенът поддържа целостта на кожата. Знае се, че младата тъкан съдържа много разтворим колаген, който задържа водата и пречи на образуването на бръчки. С възрастта обаче съдържанието му в кожата намалява. Допълнителният внос на еластин поддържа  тонуса и тургора на кожата. 
 
Алантоин - ускорява образуването на колаген и подмладява кожата. Успокоява и противодейства на възпаленията. Антиоксидантът забавя преждевременното стареене и активизира естествените оздравителни процеси; предотвратява образуването на белези и стрии;
 
Витамини  - заедно с протеините, екстрактът от охлюва е богат на витамини А, С, Е. Те защитават, обогатяват и омекотяват кожата. Витамин А подсилва клетъчните мембрани. Витамин Е е мощен антиоксидант, който намалява загубата на вода от клетките. 
 
Гликолова киселина - нежно отстранява мъртвите клетки, които запушват порите; преминава клетъчната стена и помага за хидратация на кожата; спомага за справяне с акне, стрии и белези. 
 
Естествени антимикробни пептиди - секретът на охлюва има специфични антимикробни и антибактериални свойства. Унищожава бактериите - ешерихия, коли, стафилококи и тези на акнето, които често предизвикват възпаления. Естественият антибиотик е по-ефективен от лекарствата, към които често се развива резистентност. 
 
Протеини – обогатяват и омекотяват кожата.
 
Как е открито могъщото свойство на охлювния секрет?
През 1980 г. собственик на ферма за охлюви в Чили забелязва странен факт - ръцете на работниците му са винаги гладки и без никакви белези, независимо от постоянно получаваните порязвания от черупките на охлювите. 15 години се правят проучвания на полезните свойства на охлювния секрет. Днес охлювите се отглеждат в специални ферми, в екологично чисти условия и секретът им се събира по специална технология, без те да се нараняват. Все още не може да се произведе изкуствен заместител.
 
 
Дермохлорела
Дермохлорела (Chlorella vulgaris extract) е вид едноклетъчно микроводорасло, с изключителни свойства за регенерацията на кожата.
 
Дермохлорела е изключително богата на протеини и  аминокиселини, които подпомагат изграждането на колаген в кожата на човека.

Дермохлорела подпомага еластичността на кожата, поддържа структурата и механичната й стабилност, стяга и тонизира.

Дермохлорела повишава синтеза:
  • на дермо-епидермални протеини: колаген тип IV и тип VII, и Ламинин тип V и тип VI, 
  • в дермиса на колаген тип I и тип III,
  • на еластин в дермиса.

Дермохлорела инхибира разграждането на колаген и еластин.
Концентрацията на Дермохлорела в Белекс е особена ефективна при стрии, като променя морфологията и цвета за по-малко от 3 месеца.