Актуално

Посещение на ученици в завода

Посещение на ученици в завода

19.01.2015 г.

На 14 януари, 50 ученици от курсове по предприемачество на училища от Латвия, Чехия, Португалия, Италия, Турция и България посетиха завода за хранителни добавки на Фортекс Нутрасютикалс в София.


повече»
Грип или настинка

Грип или настинка

Грипът, ако не се лекува своевременно,  може да има много по-сериозни последици – пневмония и даже летален изход. 
Лечението на грип трябва да започне още в първите 48 часа от появяването на симптомите. Приемът на антивирусни препарати е необходим за по-лекото и бързо протичане на грипното заболяване.


повече»
Антибиотик и синбиотик

Антибиотик и синбиотик

Тялото се поддържа от баланса на полезните и вредните бактерии. Ако вредните бактерии растат и се размножават извън контрол, то може да се наложи използването на антибиотик, но антибиотиците убиват едновременно и лошите, и добрите бактерии. 


повече»
Канела при диабет

Канела при диабет

Доказано е, че канелата помага за намаляване на липидите и има противовъзпалителни свойства. Резултатите от проучване показват, че приемането на канела води до намаляване на серумната глюкоза, триглицеридите, LDL холестерола и общия холестерол при хора с диабет тип 2.


повече»
Коензим Q10 и сърцето

Коензим Q10 и сърцето

Коензим Q10 е вещество, което се намира естествено в организма и помага за преобразуване на хранителните вещества в енергия. Коензим Q10 се намира в почти всяка клетка в организма и е мощен антиоксидант.


повече»
Ранните симптоми на диабет

Ранните симптоми на диабет

Диабетът е хронично състояние, при което организмът не може да използва въглехидратите от храната за енергия. Ранните симптоми на диабет тип 2 често са едва доловими. Установено е, че един на всеки трима души с диабет тип 2 не знае, че има това заболяване.


повече»
Ново решение за болката

Ново решение за болката

Серациопептидаза, известен още като серапептаза, е протеолитичен ензим, който присъства в естествено състояние в интестиналния тракт на копринените буби. Серациопептидаза е специално обработен чрез ферментация на растителни ензими и е достигнал до изключителна чистота на продукта.


повече»
Знаете ли какво е синбиотик?

Знаете ли какво е синбиотик?

За пробиотиците се говори много. Те са жизненоважни микроорганизми, които са изключително необходими за микробния баланс на стомашно-чревния тракт, за защитата на организма от болестотворни бактерии и за правилното и ефективно храносмилане. Съществуват обаче и пребиотици


повече»
Безсънието

Безсънието

Как да се преборим с безсънието?
Мелатонин е естественият хормон на съня, който намалява в стресови за организма ситуации и води до трудно заспиване и събуждане през нощта.


повече»